ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χριστίνα Κυριακοπούλου - Πρόεδρος

Η Χριστίνα Κυριακοπούλου είναι Διευθύντρια Πολιτισμού Παιδείας & Νέας Γενιάς του Δήμου Καλλιθέας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού ειδίκευσης στη Μουσειολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης (2007-2011). Είναι αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ της EBLIDA και μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Είναι μέλος της Επιτροπής για την ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Καλλιθέας.

e-mail: xkyriakopoulou@gmail.com

Γιώργος Γλωσσιώτης – Αντιπρόεδρος

Ο Γιώργος Γλωσσιώτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει μεταπτυχιακό στην “Πληροφορική και Διοίκηση” από το ΤΕΙ Πειραιά. Εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της EBLIDA και στο Management of Libraries’ Associations Section της IFLA. Εργάζεται ως υπεύθυνος στην βιβλιοθήκη του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

e-mail: glossiotis@gmail.com

Πανωραία Γαϊτάνου – Γενική Γραμματέας

Η Πανωραία Γαϊτάνου είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του ΑΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Επιστήμη Πληροφορίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Επίσης είναι μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Βάσεων Δεδομένων και Πληροφοριακών Συστημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου και εργάζεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 e-mail: rgaitanou@gmail.com

Αφροδίτη Φράγκου - Αν. Γενική Γραμματέας

Η Αφροδίτη Φράγκου είναι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Επιστήμη της Πληροφορίας (Οργάνωση & Διοίκηση Βιβλιοθηκών με έμφαση στις νέες τεχνολογίες) του Ιονίου Πανεπιστημίου, που ασχολήθηκε με την οργάνωση της πρόσβασης στο περιεχόμενο εγκυκλοπαιδειών. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει σε θέματα πληροφοριακής παιδείας και νέων τεχνολογιών. Εργάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στη Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας. Εκπροσωπεί την Ελλάδα μέσω της ΕΕΒΕΠ στο διοικητικό συμβούλιο του NAPLE Forum.

e-mail: infoscienceaddict@gmail.com

Βενετία Κόγκου- Ταμίας

Η Βενετία Κόγκου είναι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και εργάζεται  από το 2007 ως βιβλιοθηκονόμος στη Βιβλιοθήκη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ειδικότερα στο Τμήμα Τεκμηρίωσης. Είναι επίσης μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ/ΤΕ22 (Πληροφόρηση και Τεκμηρίωση) με αντικείμενο την απόδοση, στην ελληνική γλώσσα, προτύπων της αντίστοιχης Τεχνικής Επιτροπής TC46 του ISO (Information and Documentation).

email: benetia2004@yahoo.gr

Δημήτρης Πολίτης – Μέλος

Ο Δημήτρης Πολίτης έχει σπουδάσει Βιβλιοθηκονομία στο ΤΕΙ Αθήνας και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών. Επιμελείται και παρουσιάζει μαζί με τον Γ. Γλωσσιώτη, Χ. Κυριακοπούλου, Φ. Παυλίδου από το 2009 την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή «Βιβλιοθήκες στα FM» στον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94FM Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής.

e-mail: odimpol@gmail.com

Ελένη Καλογεράκη – Μέλος

Η Ελένη Καλογεράκη είναι προϊσταμένη στην Ιατρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος  στην Επιστήμη της Πληροφόρησης από το University College of London και απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Παν/μιου και του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει διδάξει  στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων πληροφόρησης ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τομέα  Βιβλιοθηκονομικών μαθημάτων . Έχει συμμετέχει στην Επιτροπή  του Α΄ΠΕ.Σ.Υ. Αττικής για την επεξεργασία προτάσεων και την εκπόνηση μελέτης για την βελτίωση της  λειτουργίας του των Βιβλιοθηκών τ ων Νοσοκομείων του Α΄ ΠΕ.Σ.Υ. Έχει συμμετέχει στην ομάδα εργασίας Διαχείριση Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. για την ανάπτυξη υλικού πιστοποίησης των εκπαιδευομένων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Ελληνικής Ιατρικής  Βιβλιοθήκης  ως  εκπρόσωπος της ΕΕΒΕΠ και είναι μέλος της European Association for Health Information and Libraries (EAHIL).

e-mail: ekalog99@yahoo.com

Ανθή Κατσιρίκου – Μέλος

Η Ανθή Κατσιρίκου είναι προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συντονίστρια των Κέντρων Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης για την Ελλάδα. Έχει διδακτορικό από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (2008) και Μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι συνδιοργανώτρια του Διεθνούς Συνεδρίου Qualitative and Quantitative Methods in Libraries (QQML) και έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος της IFLA, της ALA, της IATUL και του LIBER.

e-mail: anthi@asmda.com

Αντώνιος Μουρίκης – Μέλος