Πρόκληση συμμετοχής στο Πρόγραμμα SISTER LIBRARIES

Το NAPLE είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στο NAPLE Sister Libraries Programme. Το πρόγραμμα NAPLE Sister Libraries επιδιώκει να βοηθήσει τις βιβλιοθήκες να σχηματίσουν συνεργατικούς συνδέσμους σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Αυτό, θα μπορούσε να αποτελέσει, επίσης, μια εξαιρετική ευκαιρία οι βιβλιοθήκες να εξυπηρετήσουν πολυπολιτισμικούς πληθυσμούς των οποίων η προέλευση είναι κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, ώστε να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους προς αυτές τις κοινότητες και να βοηθήσουν το σχηματισμό δεσμών με τις χώρες προέλευσης καθώς και να εισάγουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό κλπ σε αυτές τις ομάδες του τοπικού πληθυσμού.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό στις λαϊκές βιβλιοθήκες που εδρεύουν σε οποιαδήποτε από τις συμμετέχουσες στο NAPLE χώρες / περιοχές και επιθυμούν να βρουν μια αδελφή βιβλιοθήκη σε άλλη χώρα προκειμένου να καθιερώσουν ένα πρόγραμμα συνεργασίας. Αυτή τη στιγμή, οι βιβλιοθήκες που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι από το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σκωτία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, την Τσεχία και τη Φινλανδία. Είναι ένα εντελώς ανοιχτό πρόγραμμα υπό την έννοια ότι οι εμπλεκόμενες βιβλιοθήκες είναι αυτές που θα αποφασίσουν το περιεχόμενο της σχέσης αδελφοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι από το NAPLE προτείνονται  πολλές δυνατότητες σε ό,τι αφορά τα θέματα και τις δράσεις και οι βιβλιοθήκες είναι ελεύθερες να τις υιοθετήσουν ή όχι και να προτείνουν και να υλοποιήσουν οποιεσδήποτε άλλες. Μπορείτε να δείτε τις προτάσεις εδώ. Μόλις βρεθεί η βιβλιοθήκη που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να διαμορφώσετε κάποιο τύπο ανεπίσημης συνεργασίας, χωρίς την υπογραφή συμφώνου ή να υπογράψετε κάποιο ώστε να γίνει πιο επίσημο. Οι αδελφοποιημένες βιβλιοθήκες θα το αποφασίσουν αυτό, μαζί με το περιεχόμενο του συμφώνου τους, σε περίπτωση που υπογράψουν κάποιο. Εντούτοις, στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε κάποια πρότυπα εφόσον σας ενδιαφέρει. Ο ρόλος του NAPLE είναι να διευκολύνει την επαφή και την καθιέρωση αυτού του τύπου της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών βιβλιοθηκών.

Για να συμμετάσχετε, βιβλιοθήκες από οποιαδήποτε από τις συμμετέχουσες στο NAPLE χώρες, πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα και να την αποστείλετε στον σύνδεσμο του NAPLE στην αντίστοιχη χώρα, τον οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η γραμματεία του NAPLE θα δημοσιοποιήσει τον κατάλογο με τις ενδιαφερόμενες βιβλιοθήκες από κάθε χώρα, μαζί με τις προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα ώστε οι αντιστοιχίσεις να γίνονται ευκολότερα.

Όλες οι σχετικές με το πρόγραμμα πληροφορίες βρίσκονται εδώ.

——————–

Η ΕΕΒΕΠ είναι εθνικός εκπρόσωπος στο NAPLE Forum και Συντονιστής του προγράμματος SIster Libraries
Ένα Σχόλιο
  1. Pingback: Πρόκληση...

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>