Η ΕΕΒΕΠ στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Η ΕΕΒΕΠ συμμετείχε στις εργασίες του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (23 – 25 Οκτωβρίου 2013) που διοργάνωσε με επιτυχία η Βιβλιοθήκη– Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών με αντιπροσωπεία του διοικητικού της συμβουλίου αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Πολίτη και τη Χριστίνα Κυριακοπούλου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου μας δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουμε τις θέσεις της Ένωσης που εδράζονται στην αναγκαιότητα σχεδιασμού, χάραξης, υλοποίησης μιας Εθνικής Πολιτικής για τις Βιβλιοθήκες με έμφαση στην αναπτυξιακή διάσταση και προοπτική.

Η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει επικαιροποίηση θέσεων προσαρμοσμένων στο πνεύμα των καιρών, ο ανασχεδιασμός και η ανασυγκρότηση συνιστούν απαραίτητα συστατικά που οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Προς την κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητο η ύπαρξη θεσμών που θα διασφαλίζουν και θα εγγυώνται την λειτουργία των ελληνικών βιβλιοθηκών.

Για τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες που πληρώνουν πάλι ένα βαρύ τίμημα με την εφαρμογής της ΚΥΑ που προβλέπει την απομάκρυνση 94 βιβλιοθηκονόμων από 8 ακαδημαϊκά ιδρύματα τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση, μεταφορά τεχνογνωσίας και υιοθέτηση μιας εξωστρεφούς πολιτικής μέσα από την υιοθέτηση συνεργασιών με τις δημόσιες, δημοτικές, ειδικές βιβλιοθήκες.

Άλλωστε οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες βρίσκονται στην πρωτοπορία της γνώσης, της έρευνας, υπό την σκέπη του ΣΕΑΒ, με ένα πρωτοποριακό έργο, μοναδικό στα ελληνικά χρονικά, και πρέπει να αξιοποιηθεί επ’ ωφελεία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε  τα θερμά μας συγχαρητήρια μας στα μέλη της οργανωτικής & επιστημονικής Επιτροπή του συνεδρίου που έφεραν σε πέρας με επιτυχία τις εργασίες του συνεδρίου, παρ” όλες τις δυσκολίες, αντιξοότητες που αντιμετώπισαν και να τους ευχαριστήσουμε για την παραχώρηση χώρου για την Ένωση & και τη βοήθεια που μας παρείχαν στο διάστημα της παραμονής μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

 

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>