Άνιση αντιμετώπιση των Πτυχιούχων του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Αθήνα, 14/03/2017

 Αρ. Πρωτ: 3275

Προς:

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας

και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων    

Λεωφ. Μεσογείων 96

11527, ΑΘΗΝΑ

Θέμα: Άνιση αντιμετώπιση των Πτυχιούχων του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας  και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου 

 

Μετά την επανάληψη της Προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1Κ/2017 (ΦΕΚ 10/03-03-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας), θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γιατί δε συμπεριλαμβάνονται οι πτυχιούχοι του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σ’ αυτή.

Έχοντας ως απώτερο σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου μας και το σεβασμό  απέναντι στις σπουδές τους και την πολυετή εμπειρία τους, ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας για την ένταξη των πτυχιούχων του τμήματος Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας στην προκήρυξη στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των Ελλήνων πολιτών (άρθ. 4 του Συντάγματος).

Σας καλούμε να προχωρήσετε στη συμπερίληψη των πτυχιούχων του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας στην προκήρυξη 1Κ/2017, προκειμένου να διασφαλίσετε τις συνταγματικές αρχές της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης των Ελλήνων Πολιτών και επιφυλασσόμεθα για όλες τις νόμιμες ενέργειές μας.

 

Το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης

 

Κοινοποίηση:

1.Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15, Αθήνα 10674

2.ΑΣΕΠ, Πουλίου 6, 11523 Αθήνα

3.Συνήγορος του Πολίτη, Χαλκοκονδύλη 17, 10432 Αθήνα

4.Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωάννου Θεοτόκη 72, 49100 Κέρκυρα

2 Σχόλια
  1. νομιζω οτι δεν θα επρεπε να ζητουν οι υποψηφιοι το αυτονοητο οταν λεμε οτι αλλα ζουμε σελιδα στην αξιοκρατεια στη διαφανεια στη ισονομια απεναντι Ο Λ Ω Ν

  2. Για μια ακόμα φορά το ΑΣΕΠ εκδίδει προκήρυξη χωρίς να συμπεριλαμβάνει τους πτυχιούχους του τμήματός μας σε θέσεις ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    Και ερωτώ:α)οι πτυχιούχοι των άλλων πανεπιστημιακών σχολών που συμπεριλαμβάνονται έιναι οι πλεόν κατάλληλοι για την κάλυψη αυτων των θέσων και οχι εμείς?
    β)Μήπως τελικά το Τμήμα μας(Αρχειονομίας,Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας) είναι άγνωστο-ξεχασμένο απο την Πολιτεία και τα όργανά της?
    γ)Μήπως έχουμε δείξει μεγάλη ανοχή τόσα χρόνια?

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>