Ανακοίνωση ΕΕΒΕΠ για συνάντηση με Υπουργείο Παιδείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΕΒΕΠ

-        ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

-        ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

Αθήνα, 12/9/2016

Στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) για θέματα βιβλιοθηκών και των εργαζομένων σ’ αυτές, την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Καθηγητή Γιάννη Παντή και αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΒΕΠ αποτελούμενη από την Πρόεδρο Χ. Κυριακοπούλου και το μέλος αυτού Δ. Πολίτη.

Στη συνάντηση τέθηκαν μεταξύ των άλλων ζητήματα σχετικά με την στελέχωση  της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος και των Δημοσίων Βιβλιοθηκών με μόνιμο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό πτυχιούχων των τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης ΤΕΙ Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Αρχειονομίας, ΒιβλιοθηκονομίαςκαιΜουσειολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων  τμημάτων του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε την κάλυψη των 300 κενών οργανικών θέσεων που υπολογίζονται ότι υπάρχουν συνολικά σ’ αυτές ή όπου δεν υπάρχουν να δημιουργηθούν νέες θέσεις προκειμένου να καλυφτούν οι λειτουργικές ανάγκες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής δεσμεύθηκε, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για άμεση έναρξη της διαδικασίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες.

Παράλληλα επισημάναμε την ανάγκη ενεργοποίησης των θεσμικών οργάνων για το σχεδιασμό,  χάραξη και υλοποίηση Εθνικής Πολιτικής για τις Βιβλιοθήκες καθώς και την ανάπτυξη δικτύου Δημοσίων Βιβλιοθηκών μέσα από τον αναβαθμισμένο θεσμικό και επιχειρησιακό ρόλο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Στην κατεύθυνση αυτή ήδη ψηφίστηκε ο νόμος 4415 (ΦΕΚ 159/06.09.2016, Τεύχος Α΄) όπου στο άρθρο 37 ρυθμίζει θέματα Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών.

Επίσης υπήρξε δέσμευση από την πολιτική ηγεσία ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων μέσα από δράσεις ΕΣΠΑ που θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού τόσο της Εθνικής Βιβλιοθήκης όσο και των Δημοσίων Βιβλιοθηκών.

Θα παρακολουθούμε συνεχώς την έκβαση των παραπάνω ζητημάτων και έγκαιρα θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξή τους για την έγκυρη ενημέρωση σας.

Το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Ένα Σχόλιο
  1. Όλες οι παραπάνω προσπάθειες να αφορούν και την πρόσληψη εξειδικευμένων βιβλιοθηκονόμων στις ακαδημαικές βιβλιοθήκες, ιδίως τις βιβλιοθήκες των παραρτημάτων ΤΕΙ που υπολειτουργούν. Είναι βιβλιοθηκονόμοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις έργου επί πολλά έτη , διανύοντας μήνες ανεργίας σήμερα και με τις βιβλιοθήκες να είναι πλέον κλειστές.!!!

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>