Πώς οι βιβλιοθήκες λειτουργούν κατά την περίοδο της πανδημίας
Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 4ης Ελληνικής Εβδομάδας για την Παιδεία στα Μέσα, το Journalists About Journalism σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Digital Communication Network Global, το Κολλέγιο Ανατόλια, και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων-Επιστημόνων Πληροφόρησης, διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα ένα online σεμινάριο με θέμα “Πώς οι βιβλιοθήκες λειτουργούν κατά την περίοδο της πανδημίας”.
Στην διάρκεια του πρώτου lockdown οι ελληνικές βιβλιοθήκες στήριξαν το κοινό τους με πολλούς τρόπους. Μήνες μετά, οι βιβλιοθήκες συνεχίζουν να στηρίζουν τις κοινότητες που εξυπηρετούν. Στόχος του webinar είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή πρακτικών και η προώθηση των τρόπων που λειτούργησαν και λειτουργούν κάποιες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση όπου μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και άλλοι συνάδελφοι.
Τo σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί online στα ελληνικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει καταγραφή του σεμιναρίου, προκειμένου να το παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένα, όσοι δεν μπορέσουν να παραβρεθούν εκείνη την ημέρα.
Για να το παρακολουθήσετε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο (πλατφόρμα Zoom): https://authgr.zoom.us/j/91221812962
Εισηγητές στο σεμινάριο θα είναι οι:
- Δρ. Ανθή Κατσιρίκου, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος της ΕΕΒΕΠ
- Εύη Τραμαντζά, Διευθύντρια Βιβλιοθηκών και Αρχείων στο Κολλέγιο Ανατόλια
- Αντώνης Μουρίκης, Βιβλιοθηκονόμος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Ασπασία Τασιοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
- Χρυσάνθη Σταύρου Βιβλιοθηκονόμος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
- Ηρώ Σωτηριάδου, Βιβλιοθηκονόμος στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή & το Perrotis College