Το επίτευγμα της ανάθεσης στην Αθήνα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών

Στις 5 Μαϊου 2018 στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη ημερίδα με τίτλο «Οι βιβλιοθήκες φως του κόσμου». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 άτομα κυρίως φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές τους Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης.
Η εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας έγινε από την κ. Χριστίνα Κυριακοπούλου, Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ και την κ. Εύα Σεμερτζάκη, Σύνδεσμο της ΕΕΒΕΠ στην IFLA και IFLA WLIC Athens 2019. National Committee. Project coordinator for Library visits / Satellite meetings and for Press / promotion. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν: Το επίτευγμα της ανάθεσης στην Αθήνα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών στις 23-29 Αυγούστου 2019 (IFLA WLIC Athens 2019): ο μακρύς δρόμος από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Στην ομιλία έγιναν αναφορές στο ιστορικό της ανάληψης του Συνεδρίου από τις προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες το 1987 μέχρι σήμερα. Περιγράφηκε το έργο και οι αρμοδιότητες της Εθνικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε για τον σκοπό της οργάνωσης του Συνεδρίου και η οποία συνεργάζεται στενά με την IFLA (Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων Βιβλιοθηκών) για την αποτελεσματική επίτευξη του στόχου της. Ανακοινώθηκαν το λογότυπο και το θέμα του Συνεδρίου. Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας παρουσιάστηκε η IFLA, η λειτουργία της και το Συνέδριό της. Δόθηκε έμφαση στα οφέλη που θα έχει η ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα από την συμμετοχή και παρακολούθηση του σπουδαιότερου γεγονότος στον χώρο των βιβλιοθηκών παγκοσμίως. Τονίστηκε η προετοιμασία του προγράμματος για τις επισκέψεις στις βιβλιοθήκες και τις προσυνεδριακές συναντήσεις τον Αύγουστο 2019 και απευθύνθηκε πρόσκληση για την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων εργαζομένων στις ελληνικές βιβλιοθήκες.
Δείτε το κείμενο της ομιλίας και την παρουσίαση.
Thess_2018a
LOGO IFLA with text
Ένα Σχόλιο
  1. Ημουν στην Θεσσαλονικη και πραγματικα ενιωσα πολυ περηφανη για την Ενωση μας παρολο που ζω Κυπρο, παντα η καρδια μου ανηκει στην Ελλαδα.
    Μαρινελλα Αυγοριτου
    Ανωτερο Ξενοδοχειακο Ινστιτουτο, Κυπρου
    Υπουργειο Εργασιας
    22404849

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>