ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δεκ
8
Πα
Σεμινάριο «Αποθετήρια διαχείρισης πολιτιστικού αποθέματος με χρήση εννοιολογικών μοντέλων (FRBR), νέων προτύπων (RDA), νέων σχημάτων μεταδεδομένων (BIBFRAME) και μια εφαρμογή τους (ΑΣΕλΊς)» @ Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου
Δεκ 8 @ 9:30 πμ – 1:30 μμ
Σεμινάριο «Αποθετήρια διαχείρισης πολιτιστικού αποθέματος με χρήση εννοιολογικών μοντέλων (FRBR), νέων προτύπων (RDA), νέων σχημάτων μεταδεδομένων (BIBFRAME) και μια εφαρμογή τους (ΑΣΕλΊς)»  @ Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου  | Παλαιό Φάληρο | Ελλάδα

Πρόσκληση σε σεμινάριο

H Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), μετά τη μεγάλη ανταπόκριση της βιβλιοθηκονομικής κοινότητας και το έντονο ενδιαφέρον επαναλαμβάνει το εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα:

«Αποθετήρια διαχείρισης πολιτιστικού αποθέματος με χρήση εννοιολογικών μοντέλων (FRBR), νέων προτύπων (RDA), νέων σχημάτων μεταδεδομένων (BIBFRAME) και μια εφαρμογή τους (ΑΣΕλΊς)»

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικές έννοιες και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται τα αποθετήρια όπως επίσης και το ποιος είναι ο ρόλος και η δομή των στοιχείων που τα απαρτίζουν με ιδιαίτερη έμφαση στο ίδιο το ψηφιακό περιεχόμενο.

Επίσης θα παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις που αφορούν στα εννοιολογικά μοντέλα FRBR, FRAD και FRSAD , στους νέους κανόνες καταλογογράφησης RDA και στο νέο, υπό διαμόρφωση, σχήμα μεταδεδομένων BIBFRAME που θα αντικαταστήσει στο μέλλον τα μορφότυπα MARC.

Παράλληλα θα γίνει αναφορά σε βέλτιστες πρακτικές μετάπτωσης στα νέα πρότυπα και πρακτική επίδειξη αυτών στο Αποθετήριο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας (ΑΣΕλΊς).

Συντονιστές του σεμιναρίου είναι ο βιβλιοθηκονόμος Παντελής Μπράττης και ο πληροφορικός Νίκος Παπάζης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387 – Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
τηλ: 210 9469600) την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9.30 – 13.30.

Όσοι συνάδελφοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γίνουν δεκτοί (με σχετική επιβεβαίωση της συμμετοχής τους)  ενώ για τις εναπομείναντες θέσεις παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε την φόρμα συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας (μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου) στο τηλέφωνο: 2109469631 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν και προσωπικό laptop για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δέκα (10€) ευρώ για τα μέλη της ΕΕΒΕΠ και τριάντα (30€) για τα μη μέλη. Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εκ μέρους της Ένωσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου  για τη φιλοξενία και την ευγενική παραχώρηση του χώρου καθώς και τους συντονιστές για την αμισθί συνεισφορά τους στη πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Προσωπικά στοιχεία

 

Πληροφορίες

 

Verification

 

Δεκ
14
Πε
Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Πνευματική Ιδιοκτησία @ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Δεκ 14 @ 7:45 πμ – 2:30 μμ

Πρόγραμμα του συνεδρίου «Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Πνευματική Ιδιοκτησία». Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), την Εθνική Βιβλιοθήκη και τον ΟΣΔΕΛ και θα πραγματοποιηθεί στις 14.12.2017 (Πέμπτη) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

-          European Union Intellectual Property Office (EUIPO)

-          Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Φωτογράφων (ΦΟΙΒΟΣ)

-          Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης ΄Εργων των Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους (ΟΣΔΕΕΤΕ)

-          Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων Κράτους και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

-          Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ)

-          Φάρος Τυφλών Ελλάδος

-          Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας /ΕΚΠΑ

-          Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ)

-          Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ)

-          Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΒΑ)

-          Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ)

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα στέλνονται ηλεκτρονικά στο info@opi.gr στην κα Εύα Κοκκίνου μέχρι 5 Δεκεμβρίου 2017.

Πρόγραμμα ημερίδας

poster_libraries