Συνάντηση για τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες

Aθήνα, 24 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην πρόσφατη συνάντηση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης για το ΕΣΠΑ (2009 -2013) του Υπουργείου Παιδείας, αμφισβητήθηκε από τους «κοινοτικούς» η επιλεξιμότητα των δαπανών, οι οποίες αφορούν τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, διότι κατά την κρίση τους αποτελούν λειτουργικές δαπάνες που πρέπει να καλύπτονται από  τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από κοινοτικούς πόρους.

Ως εκ τούτου διαφαίνεται, ότι η πορεία συγχρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, τελεί υπό αμφισβήτηση.

Μετά τις παραπάνω δυσάρεστες εξελίξεις είναι επιτακτική η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων (ΑΕΙ – ΤΕΙ), και οι οποίες θα αφορούν στην τακτοποίηση των εργαζομένων στις βιβλιοθήκες, με την μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), κατά παρέκκλιση  του νόμου Παυλόπουλου.

Μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις,  τόσο στη δημιουργία τεράστιου κοινωνικού προβλήματος που θα δημιουργήσει στους συναδέλφους και στις οικογένειες τους, όσο και στη στην λειτουργία και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες.

Ύστερα από την δυσάρεστη αυτή τροπήκαλούμε σε συνάντηση τους συναδέλφους και τους συμβασιούχους βιβλιοθηκονόμους στις  Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, στις 3 Απριλίου και ώρα 16:00 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΕΒΕΠ, (Σκουφά 52 Κολωνάκι), προκειμένου να γίνει εκτίμηση της διαμορφωθείσης κατάστασης και ο συντονισμός δράσης, για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν και θα ενταθούν το προσεχές διάστημα.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και καθοριστική για το μέλλον των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και των συναδέλφων που απασχολούνται σε αυτές.

Για το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

 

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χ. Κυριακοπούλου                                                                    Δημ. Πολίτης

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>