Πρόσκληση για συνάντηση

Πρόσκληση για συνάντηση με θέμα:

Ο ρόλος των Λεσχών Ανάγνωσης στις βιβλιοθήκες με στόχο την καλλιέργεια και την προώθηση της φιλαναγνωσίας: προκλήσεις και προοπτικές

Εκθεσιακό κέντρο HELEXPO (αμφιθέατρο «Όνειρο στο κύμα»)

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου (2.00 μ.μ.)

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και η Ενωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) συνδιοργανώνουν συνάντηση με θέμα «Ο ρόλος των Λεσχών Ανάγνωσης στις βιβλιοθήκες με στόχο την καλλιέργεια και την προώθηση της φιλαναγνωσίας: προκλήσεις και προοπτικές».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (ΕΠΕΒ), που οργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ με τη συμμετοχή των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, από τις 23 έως τις 26 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO (Μαρούσι).

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον αμφιθέατρο «Όνειρο στο κύμα», τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, στις 2.00 μ.μ.

Στόχος της συνάντησης είναι η ανάδειξη του πολύπλευρου έργου των βιβλιοθηκών στο πλαίσιο του σχολείου, της τοπικής κοινωνίας, του ευρύτερου πνευματικού γίγνεσθαι, σε συνάρτηση με τη δημιουργία και λειτουργία Λεσχών Ανάγνωσης στον χώρο τους.

Με αυτήν την προϋπόθεση, είναι δυνατό να ενδυναμωθεί τόσο η βιβλιοφιλία όσο και ο ρόλος των βιβλιοθηκών. Ως αποτέλεσμα, η συνάντηση μπορεί ν” αποτελέσει έναυσμα για τον σχεδιασμό ενός οργανωμένου δικτύου Λεσχών Ανάγνωσης που θα λειτουργούν εντός των βιβλιοθηκών, ακολουθώντας το αντίστοιχο -εποικοδομητικό- παράδειγμα άλλων χωρών με μεγάλη βιβλιοφιλική παράδοση.

Τη συνάντηση θα πλαισιώσουν ως ομιλητές οι: Χριστίνα Κυριακοπούλου (πρόεδρος της ΕΕΒΕΠ), Λένα Διβάνη (συγγραφέας – αντιπρόεδρος του ΕΚΕΒΙ), Βασίλης Ρούβαλης (υπεύθυνος Λεσχών Ανάγνωσης ΕΚΕΒΙ), Αλεξάνδρα Παπάζογλου (διευθύντρια Βιβλιοθηκών Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού).

Για τη συμμετοχή σας στη συνάντηση επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΕΒΕΠ,  Δευτέρα έως Παρασκευή, 17:30 – 19:30 στο τηλέφωνο 210 3302128.

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΒΙ (www.ekebi.gr) και στην ιστοσελίδα (http://www.childrensbookfair.gr/).

Με τιμή,

Κατρίν Βελισσάρη     Χριστίνα Κυριακοπούλου

Διευθύντρια ΕΚΕΒΙ                Πρόεδρος ΕΕΒΕΠ

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>