Μετάβαση αντιπροσωπείας της Εθνικής Επιτροπής IFLA WLIC Athens 2019 στην Κουάλα Λουμπούρ

Αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής για τη διοργάνωση του 85ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών (WLIC) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (IFLA) τον Αύγουστο 2019 στην Αθήνα θα μεταβεί στην Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία την εβδομάδα από 20 Αυγούστου 2018. Το συνέδριο φέτος διοργανώνεται στην Μαλαισία στο διάστημα 24 έως 30 Αυγούστου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Κουάλα Λουμπούρ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από εννέα (9) μέλη που προέρχονται από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Βιβλιοθήκη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, την Βιβλιοθήκη Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού και τις Βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Τράπεζας της Ελλάδος. Η αντιπροσωπεία θα λάβει μέρος στην επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου την 25 Αυγούστου 2018, στην εμπορική έκθεση με προωθητικό υλικό για την Αθήνα – ευγενική χορηγία του ΕΟΤ και του ACVB -, σε συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί με την IFLA και με την αντίστοιχη Εθνική Επιτροπή της Μαλαισίας, θα παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου και μέλη της θα εκπαιδευτούν στη διαχείριση των εθελοντών.

Κατά την τελετή λήξης του Συνεδρίου στην Κουάλα Λουμπούρ την 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανάθεση στην Αθήνα της διοργάνωσης του Συνεδρίου IFLA WLIC 2019. Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Συνέδριο της Αθήνας, θα απευθύνει η Αντωνία Αράχωβα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων θα καλωσορίσει τους Συνέδρους στην Αθήνα μέσω σχετικού βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Τέλος, οι πρόεδροι της Εθνικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Παπάζογλου και Φίλιππος Τσιμπόγλου θα απευθύνουν χαιρετισμό στους συνέδρους και πρόσκληση συμμετοχής στο 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών (WLIC) στην Αθήνα στο διάστημα 24-30 Αυγούστου 2019.

Η διεκδίκηση και ανάληψη του 85ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών (IFLA WLIC 2019) πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) και την Εθνική Βιβλιοθήκη (ΕΒΕ) σε συνεργασία με το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) και την AFEA, εταιρεία οργάνωσης συνεδρίων. Η διεξαγωγή του συνεδρίου στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2019 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ο Δήμος Αθηναίων, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB), τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού κ.λπ. υποστηρίζουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην μετάβασή της στην Κουάλα Λουμπούρ.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

ifla 2019 pre press3-07 (2)

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>