Λέσχες Ανάγνωσης

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης

Αθήνα, 5/3/2009

ΒΡ/βρ/Αρ.Πρωτ.: 17991

Αγαπητοί βιβλιοθηκονόµοι-υπεύθυνοι βιβλιοθηκών,

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόµων &
Επιστηµόνων Πληροφόρησης (ΕΕΕΒΕΠ) βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας
πληροφορήσουν για τη δηµιουργία του «8ικτύου Βιβλιοθηκών µε Λέσχη
Ανάγνωσης».

Η έναρξη λειτουργίας του δικτύου πραγµατοποιείται ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση που διοργανώθηκε από το ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, µε θέµα «Ο ρόλος των Λεσχών Ανάγνωσης στις βιβλιοθήκες µε στόχο την καλλιέργεια και την προώθηση της φιλαναγνωσίας: προκλήσεις και προοπτικές».

Το δίκτυο αριθµεί ήδη 58 συµµετοχές βιβλιοθηκών από τον χώρο της δηµόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δήµους, πανεπιστηµιακά ιδρύµατα, πολιτιστικούς φορείς, επιχειρήσεις (εκδοτικοί οίκοι), που συµφωνούν και συµµετέχουν στον σχεδιασµό Λεσχών Ανάγνωσης που θα λειτουργούν εντός των βιβλιοθηκών.

Ώς πρώτο βήµα για τη λειτουργία τους, θα αποσταλεί έντυπο ενηµερωτικό υλικό (φυλλάδια µε λεπτοµερείς οδηγίες για συντονιστές και µέλη, διαφηµιστικές αφίσες) σε όλες τις ανωτέρω βιβλιοθήκες. Στη συνέχεια, θα υπάρξει τακτική ενηµέρωση για διάφορες πρακτικές εφαρµογές των οδηγιών λειτουργίας των Λεσχών Ανάγνωσης, καθώς και προτάσεις-ιδέες για εµπλουτισµό της δράσης τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις Λέσχες Ανάγνωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΚΕΒΙ θα βρείτε στον κόµβο του: www.ekebi.gr .

Με τιµή,

Κατρίν Βελισσάρη
Διευθύντρια ΕΚΕΒΙ

Χριστίνα Κυριακοπούλου

Πρόεδρος ΕΕΒΕΠ

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>