Καταγραφή Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013

Συνάδελφοι,

Σε μία περίοδο που οι πολιτιστικοί θεσμοί δοκιμάζονται και κινδυνεύουν, οι βιβλιοθήκες οφείλουν να βγουν μπροστά και να αναδείξουν τόσο στην πολιτεία όσο και στους πολίτες το έργο και την αξία τους.

Βασικό στοιχείο στην ανάδειξη του πολύπλευρου έργου τους είναι, καταρχήν, η τεκμηρίωση της ύπαρξης και λειτουργίας τους. Για το σκοπό αυτό και επειδή, στη μετά τον Καλλικράτη εποχή, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία καταγραφής και χαρτογράφησης των δημοτικών βιβλιοθηκών στην χώρα, η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ξεκινά μία έρευνα με στόχο τη σαφή απεικόνιση της κατάστασης και λειτουργίας των δημοτικών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε όποιον συνάδελφο ή μη έχει την ευθύνη να συμπληρώσει τα στοιχεία ούτως ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε ακριβείς πληροφορίες για το σύνολο των βιβλιοθηκών σε όλη την επικράτεια.
Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ, ξεχωριστά για κάθε παράρτημα βιβλιοθήκης, μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013.
Παρακαλούμε, επίσης, όπως προωθήσετε το παρόν σε βιβλιοθήκες που γνωρίζετε ούτως ώστε να έχουμε την πληρέστερη δυνατή εικόνα.

Με τιμή,
Το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>