Επιστολή για τις Μουσικές Συλλογές των ελληνικών Βιβλιοθηκών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το καλοκαίρι του 2016 δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το τοπικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (IAML, www.iaml.info). Το Ελληνικό Παράρτημα συστάθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες μουσικών βιβλιοθηκονόμων, μουσικολόγων και βιβλιοθηκονόμων που εργάζονται σε μουσικές βιβλιοθήκες και αρχεία και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το αντικείμενο της μουσικής βιβλιοθηκονομίας.

Την προσπάθεια αυτή έχουν ήδη αγκαλιάσει σηµαντικές βιβλιοθήκες και ιδρύµατα της Ελλάδος: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Μουσική Βιβλιοθήκη Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου, ΙΕΜΑ, Μουσική Βιβλιοθήκη Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικό Αρχείο Ωδείου Αθηνών, Σύλλογος Μανώλης Καλοµοίρης, Φιλαρµονική Εταιρεία Κερκύρας, Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου, Αρχείο και Μουσική Βιβλιοθήκη της ΕΡΤ, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, Φίλοι του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ https://iamlgreece.wordpress.com/

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης χαιρετίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ήδη προέβη σε μία πρώτη, διερευνητική συνάντηση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Παραρτήματος IAML. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέστη σαφές ότι οι δύο φορείς επιθυμούν τη συνεργασία και ότι θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν κοινές δράσεις προς όφελος της βιβλιοθηκονομικής κοινότητας.

Το Ελληνικό Παράρτημα IAML ευελπιστεί να καταγράψει και να χαρτογραφήσει το μουσικό υλικό που βρίσκεται στις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά όλες εκείνες τις βιβλιοθήκες που έχουν στη συλλογή τους μουσικά αρχεία, έστω και ως μέρος της κύριας συλλογής τους. Για το λόγο αυτό η ΕΕΒΕΠ καλεί όλες τις βιβλιοθήκες που έχουν μουσικό αρχειακό υλικό ή σημαντικές υποσυλλογές στη διάθεσή τους να έρθουν σε επαφή με το Ελληνικό Παράρτημα IAML ώστε να υπάρξει μία αρχική καταγραφή τους. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με το Ελληνικό Παράρτημα στο email: greece@iaml.info για να μπορέσει να ξεκινήσει μία ενδελεχής και συγκροτημένη προσπάθεια.

Το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>