Διεθνές βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» στη ΔΚΒΒέροιας

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010.

                                                                                                     Αρ. Πρωτ 2970/18.8.2010

Προς:

Eφορεία Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας

Διευθυντή ΔΚΒ κ. Γιάννη Τροχόπουλο

Προσωπικό της Βιβλιοθήκης

Eκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) θα θέλαμε να συγχαρούμε την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για την κατάκτηση του Διεθνούς βραβείου   «Πρόσβαση στη Μάθηση», του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates για το έτος 2010.

Η  διάκριση αυτή αναδεικνύει την προσπάθεια όλων όσων έχουν συμβάλει στη λειτουργία και ανάπτυξη της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Βέροιας αλλά και  επισφραγίζει το πλούσιο εύρος των δράσεων, των δημιουργικών πρωτοβουλιών, των πιλοτικών προγραμμάτων που έχουν τεθεί στην υπηρεσία της φιλαναγνωσίας, της ψυχαγωγίας, της πληροφορίας και εν τέλει της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Η απονομή του διεθνούς αυτού βραβείου ήρθε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας και αναδεικνύει τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι βιβλιοθήκες και οι εργαζόμενοι σ΄αυτές, μέσα από εξωστρεφείς, καινοτόμες δράσεις συμβάλλοντας στην διάδοση της μόρφωσης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού».

Η πολιτεία οφείλει να συνειδητοποιήσει την σημασία των βιβλιοθηκών στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και να στηρίξει έμπρακτα το πολύπλευρο έργο που επιτελείται σ΄αυτές με το να ενισχύει πρωτοβουλίες που προωθούν τη διάχυση της γνώσης και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Ευχόμαστε ανάλογες διακρίσεις και στο μέλλον και το παράδειγμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας να το μιμηθούν και άλλες βιβλιοθήκες στη χώρα μας.

Για το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Η Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Κυριακοπούλου                                                                  Δ. Πολίτης

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>