«Βιβλιοθήκες του Ελληνισμού» Ημερολόγιο 2018

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018 «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) και η Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ) σας ανακοινώνουν την έκδοση ημερολογίου για το έτος 2018 με θέμα:

«Βιβλιοθήκες του Ελληνισμού»

Στην έκδοση αυτή, παρουσιάζεται ένα σημαντικός αριθμός βιβλιοθηκών ανά τον κόσμο οι οποίες χάρη στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα τους και στην ποικιλία του περιεχομένου τους με ελληνικές συλλογές, αποτελούν πολύτιμες πηγές για την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία του νεότερου Ελληνισμού.

Ο σκοπός της παρούσης έκδοσης είναι να αναδείξει τις βιβλιοθήκες του ελληνισμού και το πολύπλευρο έργο που επιτελείται απ’ αυτές ως κοιτίδες, γνώσης και πολιτισμού καθώς και φορέων διάδοσης του ελληνικού πνεύματος και  παιδείας.

Η πρωτοβουλία των δύο βιβλιοθηκονομικών επιστημονικών Ενώσεων εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης της ιστορικότητας των βιβλιοθηκών στον ελλαδικό και στον κυπριακό χώρο, καθώς και των βιβλιοθηκών στον όπου γης ομογενειακό και απόδημο ελληνισμό και προβολής της σημαντικής συνεισφοράς του ελληνισμού στο πολιτισμικό – γνωστικό γίγνεσθαι.

Η διάθεση του ημερολόγιου στη Ελλάδα (τιμή πώλησης: 10 ευρώ) γίνεται από τα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 84) κατόπιν συνεννοήσεως ή αποστέλλοντας μήνυμα στο enosiebep@gmail.com

Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε το ημερολόγιο στο πλαίσιο της ημερίδας «Βιβλιοθήκες του Ελληνισμού» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στο σπίτι της Κύπρου –μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα).

Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Ενώσεων, ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη, φορείς και ανθρώπους πολλών ειδικοτήτων οι οποίοι συνεργάστηκαν αρμονικά και συντονισμένα για την παρούσα έκδοση, παρ” όλο που βρίσκονταν σε διαφορετικές πόλεις του κόσμου.

Με τις καλύτερες ευχές προς όλους τους συναδέλφους για χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!

Χ. Κυριακοπούλου                                                                            Π. Θεμιστοκλέους

Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ                                                          Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΒΕΠ

ΕΞ ΗΜΕΡ 2018

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>