1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων

Πότε:
20 Απριλίου 2017 – 22 Απριλίου 2017 όλη την ημέρα
2017-04-20T21:00:00+00:00
2017-04-22T21:00:00+00:00
Πού:
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας
Αθήνα 115 21
Ελλάδα
Επικοινωνία:
210 7282778
1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων @ Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Αθήνα | Ελλάδα

To ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης/Greek IAML Branch και η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» διοργανώνουν συνέδριο με θεματικούς άξονες: μουσική βιβλιοθηκονομία και επιστήμη της πληροφόρησης, αρχειακή έρευνα στη μουσική, εκπαιδευτικές εφαρμογές στη μουσική μέσω της τεχνολογίας, μουσική πληροφόρηση, ψηφιακές βάσεις και αποθετήρια, οργάνωση μουσικών βιβλιοθηκών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας και τον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο και η είσοδος είναι ελεύθερη με εγγραφή.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Φίλιππος Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Νίκος Τσούχλος, Αν. Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ωδείου Αθηνών

 Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα: iamlgreece.teiep.gr

Λίγα λόγια για το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης/Greek IAML Branch

Το καλοκαίρι του 2016 δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το τοπικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (iamlgreece.teiep.gr). Το ελληνικό παράρτημα συστάθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες μουσικών βιβλιοθηκονόμων, μουσικολόγων και βιβλιοθηκονόμων που εργάζονται σε μουσικές βιβλιοθήκες και αρχεία και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το αντικείμενο της μουσικής βιβλιοθηκονομίας.

Την προσπάθεια αυτή έχουν ήδη αγκαλιάσει σηµαντικές βιβλιοθήκες και ιδρύµατα της Ελλάδος: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Μουσική Βιβλιοθήκη Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου, ΙΕΜΑ, Μουσική Βιβλιοθήκη Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικό Αρχείο Ωδείου Αθηνών, Σύλλογος Μανώλης Καλοµοίρης, Φιλαρµονική Εταιρεία Κερκύρας, Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου, Αρχείο και Μουσική Βιβλιοθήκη της ΕΡΤ, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, Φίλοι του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων.

Το Ελληνικό Παράρτημα IAML ευελπιστεί να καταγράψει και να χαρτογραφήσει το μουσικό υλικό που βρίσκεται στις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά όλες εκείνες τις βιβλιοθήκες που έχουν στη συλλογή τους μουσικά αρχεία, έστω και ως μέρος της κύριας συλλογής τους.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Cosmotetv, Tρίτο πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, in.gr, naftemporiki, monopoli.gr, in2life.gr, art&life.gr, skywalker.gr, daysofArt, ploigos.

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>