Σεμινάριο «Αποθετήρια διαχείρισης πολιτιστικού αποθέματος με χρήση εννοιολογικών μοντέλων (FRBR), νέων προτύπων (RDA), νέων σχημάτων μεταδεδομένων (BIBFRAME) και μια εφαρμογή τους (ΑΣΕλΊς)»

Πότε:
3 Νοεμβρίου 2017 @ 7:30 πμ – 11:30 πμ
2017-11-03T07:30:00+00:00
2017-11-03T11:30:00+00:00
Πού:
Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387
Παλαιό Φάληρο 175 64
Ελλάδα
Σεμινάριο "Αποθετήρια διαχείρισης πολιτιστικού αποθέματος με χρήση εννοιολογικών μοντέλων (FRBR), νέων προτύπων (RDA), νέων σχημάτων μεταδεδομένων (BIBFRAME) και μια εφαρμογή τους (ΑΣΕλΊς)" @ Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου  | Παλαιό Φάληρο | Ελλάδα

Πρόσκληση σε σεμινάριο

H Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων, σας ενημερώνει για  τη πραγματοποίηση εργαστηριακού σεμιναρίου με θέμα:

«Αποθετήρια διαχείρισης πολιτιστικού αποθέματος με χρήση εννοιολογικών μοντέλων (FRBR), νέων προτύπων (RDA), νέων σχημάτων μεταδεδομένων (BIBFRAME) και μια εφαρμογή τους (ΑΣΕλΊς)»

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικές έννοιες και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται τα αποθετήρια όπως επίσης και το ποιος είναι ο ρόλος και η δομή των στοιχείων που τα απαρτίζουν με ιδιαίτερη έμφαση στο ίδιο το ψηφιακό περιεχόμενο.

Επίσης θα παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις που αφορούν στα εννοιολογικά μοντέλα FRBR, FRAD και FRSAD , στους νέους κανόνες καταλογογράφησης RDA και στο νέο, υπό διαμόρφωση, σχήμα μεταδεδομένων BIBFRAME που θα αντικαταστήσει στο μέλλον τα μορφότυπα MARC.

Παράλληλα θα γίνει αναφορά σε βέλτιστες πρακτικές μετάπτωσης στα νέα πρότυπα και πρακτική επίδειξη αυτών στο Αποθετήριο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας (ΑΣΕλΊς).

Συντονιστές του σεμιναρίου είναι ο βιβλιοθηκονόμος Παντελής Μπράττης και ο πληροφορικός Νίκος Παπάζης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387 – Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11) - τηλ: 210 9469600) την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 9.30 – 13.30.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας (μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου) στο τηλέφωνο:  210 9469631 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν και προσωπικό laptop για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δέκα (10€) ευρώ για τα μέλη της ΕΕΒΕΠ και τριάντα (30€) για τα μη μέλη. Λόγω της εργαστηριακής φύσης του σεμιναρίου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εκ μέρους της Ένωσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου  για τη φιλοξενία και την ευγενική παραχώρηση του χώρου καθώς και τους συντονιστές για την αμισθί συνεισφορά τους στη πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι θέσεις στο σεμινάριο έχουν καλυφθεί. Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση που δείξατε. 

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο σεμινάριο σε μεταγενέστερη ημερομηνία, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στο enosiebep@gmail.com  για να οργανώσουμε την επανάληψή του. 

 

2 Σχόλια
Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>