Σειρά Βιωματικών Σεμιναρίων Φιλαναγνωσίας

Πότε:
3 Οκτωβρίου 2014 @ 5:00 μμ – 8:00 μμ
2014-10-03T17:00:00+03:00
2014-10-03T20:00:00+03:00
Πού:
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Εθνικής Αμύνης 27
Θεσσαλονίκη 546 21
Ελλάδα
Επικοινωνία:
Κωνσταντίνος Βόγδανος
2310 374808

Δελτίο τύπου

Σειρά Βιωματικών Σεμιναρίων Φιλαναγνωσίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Μια τριλογία για τη διαφορετικότητα: Ο άλλος, ο ξένος, ο διαφορετικός

Τα θέματα του τρίωρου αυτού βιωματικού σεμιναρίου είναι η μετανάστευση και η ξενιτιά, η παιδική εργασία και τα δικαιώματα του παιδιού, η βία στο σχολείο, η ενσυναίσθηση και η φιλία, η αποδοχή του διαφορετικού, η πολιτισμική συμφιλίωση που διευκολύνει την ένταξη και την αρμονική συμβίωση στην ομάδα, όπως θίγονται στα βιβλία «Θέλω να σας πω την αλήθεια», «Το υπόσχομαι» (υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία του 2014), «Με λένε Νιλουφέρ» (υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία το 2012). Θα επεξεργαστούμε αυτά τα θέματα μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, της δημιουργικής γραφής, διαθεματικές εργασίες και παιχνίδια, προφορικές και γραπτές ασκήσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να εργαστούν με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους πάνω σε αυτά τα τρία βιβλία ολοκληρωμένα. Στόχος η απόλαυση της ανάγνωσης στη σχολική τάξη να συνδυαστεί με την ευαισθητοποίηση και τη διαμόρφωση κριτικής συνείδησης στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης που σέβεται την προσωπικότητα, εντάσσει και δεν αποκλείει. Τα σεμινάρια πραγματοποιεί η φιλόλογος και συγγραφέας των βιβλίων Αλεξάνδρα Μητσιάλη.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 17:00-20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) . Για τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, θα ανακοινωθούν έγκαιρα οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη και μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή στοk.vogdanos@thessaloniki.gr

Η προτεραιότητα, για λόγους διαφάνειας, θα καθοριστεί από την ημέρα και ώρα της λήψης του emailσυμμετοχής.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2310 374808

Σύντομο βιογραφικό της Αλεξάνδρας Μητσιάλη:

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα γράφει λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους. Βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας («Το Αστερόσπιτο» 2009, «Με λένε Νιλουφέρ» 2012, «Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο» και «Το υπόσχομαι» 2014), όπως και για άλλα βραβεία.

Thessaloniki

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>