Ιατρικές Βιβλιοθήκες: εργαλεία θεματικής οργάνωσης & διαχείρισης της γνώσης σε περιβάλλον σημασιολογικού ιστού

Πότε:
2 Μαΐου 2014 @ 4:30 μμ – 7:30 μμ
2014-05-02T16:30:00+03:00
2014-05-02T19:30:00+03:00
Πού:
Βιβλιοθήκη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου
Έβρου 63
Αθήνα 115 27
Ελλάδα
Κόστος:
To κόστος συμμετοχής είναι δέκα ευρώ (10) και για τους φοιτητές πέντε (5) ευρώ.
Επικοινωνία:
ΕΕΒΕΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι θέσεις για το σεμινάριο «Ιατρικές Βιβλιοθήκες: εργαλεία θεματικής οργάνωσης & διαχείρισης της γνώσης σε περιβάλλον σημασιολογικού ιστού» έχουν συμπληρωθεί. Σας ευχαριστούμε πολύ για τις αιτήσεις σας. Θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις μέχρι και τη Δευτέρα 21/4/2014, προκειμένου να αναπληρωθούν οι θέσεις σε περίπτωση ακυρώσεων. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που θα αντιμετωπίσουν κώλυμα να μας ενημερώσουν εγκαίρως ώστε να εξυπηρετηθούν όσο περισσότεροι μπορούν.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Πρόσκληση σε σεμινάριο

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων  Πληροφόρησης σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:

 Ιατρικές Βιβλιοθήκες: εργαλεία θεματικής οργάνωσης & διαχείρισης της γνώσης σε περιβάλλον σημασιολογικού ιστού.

Εισηγήτρια: Άρτεμις Χαλεπλίογλου, MSc/ Υποψήφια Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου

Οι ιατρικές βιβλιοθήκες κατά τη διαδικασία οργάνωσης και διάχυσης της εξειδικευμένης θεματικά Γνώσης που διαχειρίζονται καλούνται έμπρακτα να αντιμετωπίσουν ποικίλα διεπιστημονικά θέματα που άπτονται των επιστημών υγείας, της βιβλιοθηκονομίας και της πληροφορικής, σε ένα «αφιλόξενο» πληροφοριακό περιβάλλον, με βασικό χαρακτηριστικό του την περιορισμένη διαλειτουργικότητα των ανεξάρτητων, αλλά συνάμα πλούσιων σε σημασιολογία και αξία χρήσης εργαλείων οργάνωσης της γνώσης. 

Το σεμινάριο στοχεύει στη παρουσίαση  βιβλιοθηκονομικών εργαλείων θεματικής οργάνωσης της ιατρικής πληροφορίας όπως είναι οι θησαυροί, οι οντολογίες και οι θεματικοί χάρτες μέσα από την παράθεση συγκεκριμένων παραδειγμάτων που εξυπηρετούν την ιατρική βιβλιοθηκονομική κοινότητα.

Σκοπός της χρήσης των παραπάνω εργαλείων συνιστά η επεξεργασία & διαχείριση της πληροφορίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η σημασιολογική ομοιογένεια και αποτελεσματικότητα στην αναζήτηση, ανάκτηση, διάχυση της Ιατρικής Πληροφορίας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαΐου, στη Βιβλιοθήκη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου (Έβρου 63 – 67, τηλ: 213 – 2088612) από τις 16:30 έως τις 19:30 μ.μ.

To κόστος συμμετοχής είναι δέκα ευρώ (10) και για τους φοιτητές πέντε (5) ευρώ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και σε όσους συμμετέχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εκ μέρους της Ένωσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, την εισηγήτρια κα. Άρτεμιδα Χαλεπλίογλου και την κα Ειρήνη Δεληκούρα, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε τη συνημμένη  φόρμα συμμετοχής και στείλτε τη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@eebep.gr

ή εναλλακτικά συμπληρώστε την on-line:

Προσωπικά στοιχεία

 

Πληροφορίες

 • Section

 

Fieldset

   

  Verification

  9280261014_8e794f2a23_b

  Add Comment Register  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>