Εργαστήριο: «Φτιάχνοντας από το «τίποτα» ένα έργο τέχνης»

Πότε:
17 Νοεμβρίου 2014 @ 4:00 μμ – 6:00 μμ
2014-11-17T16:00:00+00:00
2014-11-17T18:00:00+00:00
Πού:
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Εθνικής Αμύνης 27
Θεσσαλονίκη 546 21
Ελλάδα
Επικοινωνία:
Κωνσταντίνος Βόγδανος
2310 374808

Δελτίο τύπου

Εργαστήριο: «Φτιάχνοντας από το «τίποτα» ένα έργο τέχνης-Επεξεργασία επαναχρησιμοποιημένου γυαλιού », στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

 

Ο Τεχνύαλος και η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης οργανώνουν δημιουργικές παρουσιάσεις και καλλιτεχνικές δράσεις που αφορούν στη ζωγραφική ή το κολάζ, προσφέρουν γνώση, πρακτική, συνείδηση, απασχολούν, διασκεδάζουν, καλλιεργούν τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και την αυτοέκφραση.

Τα μαθήματα, 10 δίωρα συνολικά), θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 6 μ. μ., στον 2ο όροφο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, και αρχίζουν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται προεγγραφή που μπορείτε να κάνετε στοk.vogdanos@thessaloniki.gr

Λίγα λόγια για το εργαστήριο:

Νέα τεχνική-Νέο έντεχνο προίόν

Το εργαστήριο «Τεχνύαλος» (η τέχνη της υάλου) επινόησε μία νέα, καινοτόμο τεχνική για τη διαμόρφωση και διακόσμηση της υάλου. Με τη βοήθειά της και την υψηλή κατάρτιση των ανθρώπων της και με βασικό υλικό το γυαλί, δημιουργεί ένα νέο έντεχνο προϊόν.

«Λιώνει» τη φιάλη στον φούρνο και την παραδίδει, ως ένα χρηστικό αντικείμενο, σε άτομα κάθε ηλικίας, που, στη συνέχεια τη διακοσμούν ζωγραφίζοντας ελεύθερα επάνω του ή κολλώντας κάποια υλικά, δημιουργώντας ένα δικό τους έργο τέχνης

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται χειροποίητα μοναδικά έργα τέχνης αλλά και χρηστικών αντικειμένων με διάρκεια στον χρόνο.

Η παρουσίαση, όμως, και η πρακτική δεν απασχολούν απλώς τους ενήλικες. Τους βοηθούν να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, πρακτικό πνεύμα και αισθητική, να αποκτήσουν ευρεία γνώση για τα υλικά που θεωρούνται άχρηστα και πετιούνται, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να επαναχρησιμοποιηθούν. Συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, τα «μαθήματα» μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι Εικαστικής Θεραπείας(αυτοσυγκέντρωση, έκφραση, επικοινωνία, δημιουργική απασχόληση, εξάσκηση, χαλάρωση, ηρεμία).

Τα «μαθήματα» είναι 10 συνολικά, και έχουν ως θέμα:

1.      Ντεκουπάζ σε «λιωμένη» φιάλη

2.      Κρακελέ σε «λιωμένη» φιάλη

3.      Υγρό γυαλί σε «λιωμένη» φιάλη

4.      Σμάλτο σε «λιωμένη» φιάλη

5.      Εισαγωγή στη τεχνική «fusing»

6.      «FUSING» 1ο

7.      «FUSING» 2ο

8.      «FUSING» 3 ο

9.      «FUSING» 4ο

10.  «FUSING» 5ο

Την ομάδα “Τεχνύαλος” αποτελούν οι  Μαρία  Χατζηαναστασίου  και  Ηλιάννα Αβραμίδου.

Thessaloniki

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>