«Άρση της Πολιορκίας του Λένινγκραντ»

Πότε:
28 Μαρτίου 2015 @ 4:00 μμ
2015-03-28T16:00:00+00:00
2015-03-28T16:30:00+00:00
Πού:
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Εθνικής Αμύνης 27
Θεσσαλονίκη 546 21
Ελλάδα
Επικοινωνία:
Κωνσταντίνος Βόγδανος
2310 374808

Ένα από το πιο σημαντικά γεγονότα μέσα στο 2015, που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι η 70η επέτειος από την νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Το γεγονός αυτό δεν έπαιξε μόνο σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της ιστορίας της Ρωσίας, αλλά επηρέασε σημαντικά τόσο την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Ο Μεγάλος Πατριωτικός πόλεμος δεν ήταν απλά μια διαμάχη για ελευθερία και ανεξαρτησία των σοσιαλιστικών δημοκρατιών, αλλά ήταν ένας πόλεμος για την απελευθέρωση των υποδουλωμένων λαών της Ευρώπης από την ναζιστική κατοχή .

Σε μια σειρά από γεγονότα, τα οποία οδήγησαν στην νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίαρχη θέση την λαμβάνει η Άρση της Πολιορκίας του Λένινγκραντ. Η ιστορία αυτής της πόλης και της πολιορκίας είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του θάρρους και της ανθεκτικότητας του Ρωσικού πνεύματος.

Με αφορμή την αδελφοποίηση των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αγίας Πετρούπολης,  το Κέντρο Υποστήριξης Νεολαίας «Αιγαίο» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Άρση της Πολιορκίας του Λένινγκραντ», το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 καιώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

 

Θα μιλήσουν:

Γεώργιος Βοσκόπουλος, Καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Β.Δ. Ερμακόβ, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης

Ομιλία εκπροσώπου ακτιβιστών της νεανικής οργάνωσης «MIR» από την Αγία Πετρούπολη (με μετάφραση) Παρουσίαση ταινίας μικρού μήκους «Η Συντεταγμένη Λένινγκραντ»

Στο χώρο θα λειτουργήσει Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η Πολιορκία του Λένινγκραντ».

Την εκδήλωση επιμελείται και συντονίζει ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης,

Θα μοιραστεί σε όλους «Το ημερολόγιο της Τάνιας Σάβιτσεβας»

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κυβερνείο Αγίας Πετρούπολης

Γενικό Προξενείο της Ρωσίας Θεσσαλονίκης

Ρώσικο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο Αθήνας

lenigrand afisa

 

Add Comment RegisterΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>